Çarşamba, Mart 31, 2010

Zamanın ve dünyanın dışına sıçrayıp kendime bir odacık inşa etmek istiyorum!

Ya hiç vaktim yok:(

Staj tüm günümü dolduruyor. Nete girecek vaktim kalmıyor. Evde zaten nete giremiyorum. Aslında blogla ilgili bir sürü fikrim var ama...

Keşke zamanın ve mekanın ötesine geçmek mümkün olsa!

Bazen gözlerimi kapatıp kendimi uzayın boşluğunda hayal ediyorum. Sadece nokta halinde görünen yıldızlar, gezegenler ve ben. Tık çıkmıyor, hiç ses duyulmuyor. O kadar huzurlu bir an ki!

Bir bilgisayar, bir fincan sahlep ve rahat bir koltuk da işimi görür aslında:) Tüm gün o blog senin bu blog benim gezmek istiyorum.

Salı, Mart 30, 2010

BÖ! 2010

2010 Blog Ödülleri için bloğum ilk elemeyi geçmiş.

Tabi sevinmek için çok erken. Çünkü blog dünyasındaki birbirinden güzel ve değişik onca blog içinde şansım brz az gibi:(

Ama olsun bakalım başka kimler aday olmuş?

Pazar, Mart 28, 2010

Her Gün Başka Birine Şaşırıyorum

Ne garip bir dünya şu internet!

Hergün yeni birşey çıkıyor karşıma ve hiç sonu gelmiyor şaşırdığım ya da hayran kaldığım şeylerin. Bugün hayran kaldığım şeylere gelince ilki Bigumigu diye bi site. Sitede bir sürü şey var. Ben anlatınca tadı çıkmayacak merak eden kendi baksın. Ama hazır olun iş sadece Bigumigu'yla bitmiyor ordan bir sürü yere atlıyor insan. Yani şu an hem bu yazıyı yazıyorum hem de daldan dala, blogtab bloğa geziyorum.

Gezerken bulduğum başka bir ilginç site de Sadi Tekin'e ait. Siteyi gezerken mouse yerine rakamlar kullanılıyor. Sitede inanılmaz eğlenceli çizimler ve dizaynlar var. Mutlaka göz atılmalı!

Yeni keşfettiklerimin yanısıra uzun zamandır izlediğim, hatta kıskandığım bloglar ve siteler de var. O sitelerden birisi de Lookbook. Dişi olup da bu siteye bayılmamak mümkün değil bence. Hergün her saniye birbirinden ilginç kombinler, son trendler, inanılmaz tatlı hatunlar, değişik tarzlar... Site tam bir fashioncholic cenneti!

Takip ettiğim bloglar arasında iş hayatına yönelik bloglar da var. Misal Eğitişim Blog epey güzel ve faydalı bilgiler sunuyor. Ben özellikle İK alanındaki yazıları takip ediyorum ama diğer yazılar da ilginç ve ufuk açıcı.

Devamı sonra...

Cuma, Mart 26, 2010

Dön Dön Durma Dön Dünya Döndür Başımı / Senin Aklın Karışmış Topla Başını

Dünya durma kan kusturma 
Dünya durma can susturma 
Dersin buysa aldım korkma 
Derdin buysa eğlen vurma 
Haydi dünya maşallah döndür başımı 

Bu aralar Candan Erçetin'le yatıp Candan Erçetin'le kalkıyorum. Bu şarkıya bayılıyorum. Özellikle son kısmı çok seviyorum: "Senin aklın karışmış topla başını". Dünyayla kafa buluyor gibi :D Tabi bir de "Bahar" var. 

Bahar geldiğinde mi ben böyle olurum 
Yoksa böyle olduğumda mı gelir bahar 
Ayrıca bunun seninle ne ilgisi var 
Tabi ki ben böyle olduğum için bahar 
Çünkü sana değdiğinden beri ellerim 
Bütün kış dallarında tomurcuklar var 


Dinledikçe keyifleniyorum:) Bir şarkı daha var ki bu 3 şarkıyı arka arka dinleyince acayip iyi geliyor bana:D

Çarşamba, Mart 24, 2010

Staj'da İlk Gün & İlk İzlenimler

Bugün stajda ilk günüm.

Uzun bir aradan sonra tekrar belli bir rutine alışmaya çalışmak zor geliyor insana:(

İnsan Kaynakları eğitimim devam ederken bir yandan da staj yapmak iyi olur diye düşünerek Adecco Şişli şubesine stajyer olarak girdim. Şimdilik sadece telefon mülakatı yapıyorum. 1-2 ay staj yapıp işi yerinde öğrenmek iyi olacak. İlerleyen zamanlarda gözlemci olarak görüşmelere de katılmayı planlıyorum.

Sabahtan itibaren bir dolu telefon görüşmesi yaptım ve daha şimdiden birçok şey öğrendim. Mülakata çağırırken geçmiş iş deneyimleri her zaman sanıldığı kadar dikkate alınmıyor. Firmanın belirlediği bölümlerden mezun ya da son sınıf öğrencileri telefonla aranılıp eğitim vb. belirli özellikleri check ediliyor. Uygun olanlar da mülakata çağırılıyor.

Bir adayın mülakata gelip gelmeyeceği çoğu zaman telefon görüşmesinden anlaşılabiliyor. Adaylar istekli mi, detaycı mı, enerjik mi gibi bir sürü şey telefonda anlaşılabiliyor.

İlk gün izlenimlerim şimdilik bu kadar.

Aklıma estikçe aktarmaya devam ederim.

Pazartesi, Mart 22, 2010

Blog Önerisi


Blog dünyasına iyice ısındım sanırım. Düzenli olarak takip ettiğim bir dolu blog var ama sürekli yeni bloglar ve bloggerlar da keşfediyorum. Bugün son keşiflerimden bahsetmek istiyorum.

Kediler ve Kitaplar yeni keşfettiğim bloglardan ilki. Blogun izleyici kitlesi epey kalabalık. Sanırım ben geç farkedenlerdenim. Blog "kitap", "oyun", "film", "dizi" ve "liste" olmak üzere 5 ana kategori üzerine yazılardan oluşuyor. Blogun iki yazarı var: Umut ve Çavlan.

Blog yazıları eğlenceli bir dille yazılıyor. Lost bölümlerinden oyun incelemelerine kadar birçok yazı var. Kısacası okuması zevkli bir blog.

Bahsetmek istediğim diğer bir blog ise Mor Koyun.

"Misafir, kahveni al, kendini evinde say, bunu saymam yine gel... Derdini yaz, icini dok, postala bana: morkoyuna@gmail.com"


Blog bizi böyle samimiyetle misafirliğe davet ediyor ve ben bu misafirlikten hiç sıkılacağımı sanmıyorum:)

Bu blog blog yazarının çizimlerini, yemek denemelerini ve değişik projelerini barındırıyor. Tarifler de projeler de güzel görünüyor. hem lezzetli hem göze hitap ediyor yani:)

Şimdilik bu kadar. Yeni bloglar bulukça yazmaya çalışırım.


Pazar, Mart 14, 2010

Doğru CV Nasıl Olmalı?

Daha önce de bahsettiğim üzere geçen haftalarda İTÜ İnsan Kaynakları Zirvesi'ndeydik Evrim'le. Birçok seminere katıldık; hemen hemen hepsi çok faydalı oldu ikimiz açısından da. Seminerlerden birini SecretCv'den Okan Tütüncü verdi. Konu doğru CV hazırlama ve kariyer sitelerinde doğru arama yapmaydı. Doğru bir CV için adım adım açıklmalar yaptı Okan Bey.

1-Fotoğraf: Düzgün bir kıyafet ve saçla vesikalık olarak çekilmiş olmalı ve mevcut görüntünüzü birebir yansıtmalı ki görüşmeci daha sonra sizi hatırlayabilsin!
2-Başlık : Ad Soyad / Meslek
3-İletişim Bilgileri : Adres, Telefon, Website, E-mail(adınız ve soyadınızdan oluşan düzgün bir mail adresi!)
4-Kişisel Bilgiler: Doğum Tarihi, Cinsiyet, Ehliyet,Sigara Kullanımı, Medeni Hal
5-Eğitim Bilgileri: Üniversite, Lise
6-İş & Staj Deneyimleri: Son işten geriye doğru, varsa staj bilgileri
7-Beceriler/Yetkinlikler: Bilgisayar, Yabancı Dil
8-Kurs & Seminerler: Sertifikalar ve Tarihleri
9-Projeler: Okul Onur Listeleri, Yayınlanmış Yazılar, Kazanılmış Burs ve Ödüller
10-Hobiler: Sizi güçlü ve farklı kılacak gerçekten bilginiz olan hobiler
11-Referanslar: Akademik, Profesyonel, Şahsi

CV'den sonra karşımıza çıkan diğer bir sorun da "Ön yazı". Kariyer günleri boyunca vurguladıkları gibi aslında ön yazı %100 gerekli olan birşey değil. Ancak illa da ön yazı yazacaksanız mutlaka başvurduğunuz pozisyon için sizi diğer adaylardan öne geçirecek ayırt edici bir özelliğinizi ya da iş tecrübenizi vurgulamanız gerekiyor. İdeal ön yazı 1 paragraflık açık ve net olmalı.

Unutmadan iş CV hazırlamakla bitmiyor. İTÜ - İK Zirvesinde tüm kariyer portallarından yetkili konuşmacılar vardı ve hepsinin söylediği ortak şey "Siz nasıl firmaları nette araştırıyorsanız İK Uzmanları da adayları elerken sizi netteki bağlantılarınızdan (facebook, twitter, friendfeed...) araştırıyor." Bu yüzden artık sanal hayatımıza da extra özen göstermemiz gerekiyor.

Şimdilik bu kadar fırsat buldukça benzer konularda yazmaya devam ederim.

Çarşamba, Mart 10, 2010

Bir Başka Kabin Memurluğu Yolculuğumuzun Daha Sonuna Gelirken...

Evet THY mülakatım bugündü. Sabah 9'da THY Call Center Binası'ndaydım. Adayları görünce bi an gözümde Miss Turkey ön elemeleri canlandı :D Yani baştan 1-0 yenik başladım manken gibi hatunlara karşı :p Önce 10'da olan randevum 11 civarına kaydı. Sonra boy-kilo ölçümü, sınavdı, mülakattı derken epey bir gerildim. En son grup mülakatında kendimi tutamayıp brz (mı acaba?!) asabileştim. Diğer adaylar sakinlikle otururken ben brz fazla göze battım. Grup mülakatından çıktığımda bir kabin memurluğu yolculuğumun daha sonuna geldiğimi biliyordum. Tabi ki yanılmadım ve kısa bir süre sonra da internet aracılığıyla başvurumun olumsuz sonuçlandığını öğrendim. Üzgün müyüm? Tahmin ettiğiniz üzere pek değilim :) Sebebini beni tanıyanlar gayet iyi biliyor :) Bu yolculuk da bittiğine göre artık kendi yoluma gidebilirim.

Pazartesi, Mart 08, 2010

THY - Pilot Alımı

İnanılmaz büyük bir fırsat!
Tabi eğer mühendislik bölümünden mezun ve 1980 sonrası doğumluysanız!

İşte link !

Pilotluk eğitim ücretinin 55.000 Dolar civarında olduğu düşünülürse THY'nin nasıl bir fırsat sunduğu daha iyi anlaşılacaktır sanırım.

Ama hemen heveslenmemek gerek. Eğitime hak kazanmak epey zor. Binlerce başvuru olacağını düşünüyorum. Şu anda hali hazırda işi olanlar bile bu fırsatı kaçırmak istemeyecektir.

Başvuru yapanlar bir dizi sınav ve mülakattan geçirilecek ve sonunda eğitime hak kazananlar 15 yıl mecburi hizmeti, eğitim bedellerinin ücretlerinden kesilmesini ve işten ayrılma durumunda tazminat ödemeyi kabul ettiklerine dair bir sözleşme imzalayacaklar.

Koşullar ne olursa olsun bence pilot olabilme ihtimali bile heyacan verici! Şu anda en düşük pilot maaşı bile özel sektördeki maaşları 2'ye - 3'e katlıyor. Mühendis olsaydım şansımı mutlaka denerdim.

Bu arada benim mülakatım da Çarşamba günü umarım herşey yolunda gider.

İkigai

İkigai, şu anda okuduğum kitabın adı. Kitabın alt başlığı "her güne mana ve neşe katmak".  Kısaca açıklamak için  Wikipedia 'y...